Tájékoztató a halálesetekkel kapcsolatos ügyintézésről

Mi a teendő?

Fogadják őszinte részvétünket.

A halál mindig váratlanul tör szeretteinkre, hozzátartozóinkra. A bennünket ért megrázkódtatás nehéz perceiben tanácstalanok vagyunk, hogy vajon mit is kell tennünk, hová forduljunk. Cégünk 1991 óta vállalja a halálesetekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézést és a temetések lebonyolítását.

Kérjük, olvassák el tájékoztatónkat, melyet azért állítottunk össze, hogy a hivatalos ügyek bonyolítása, a temetés megrendelése és a búcsúztatás az Önök igényei szerint, de kevés utánajárással történjen. – Nem kell

Lakáson történt elhalálozásnál értesíteni kell a háziorvost, vagy az ügyeletes orvost, aki elvégzi a halott vizsgálatát, kiállítja a halott vizsgálati bizonyítványt, illetve engedélyezi az elhunyt elszállítását.

A szállításhoz célszerű a későbbi temetkezési szolgáltatót kérni. E tényt, valamint a temetés módját /hamvasztás, temetés/ az orvossal tudatni kell.

Amennyiben hamvasztásra kerül sor, boncolás nélkül, az Népegészségügyi Intézet engedélye is szükséges, ezután lehet anyakönyveztetni az elhunytat, melyet megbeszélés szerint cégünk átvállal a hozzátartozótól.

Kórházi elhalálozás esetén a kezelő osztályon át kell venni az elhunyt személyes tárgyait, ugyanitt kezdeményezhető a boncolástól való eltekintés, amelyhez a patológiai osztály vezetőjének és a főigazgató engedélyére is szükség van.

A halottvizsgálati bizonyítványt a patológiai osztály állítja ki.

Külföldön történt halálesetnél az elhunyt hazaszállítását, eltemetését személyes megkeresésre vállaljuk.

Rendőrségi eseteknél /baleset, öngyilkosság, …stb./ a temetési engedélyt a boncolást követően az eljáró rendőrkapitányság állítja ki.

Községekben a helyi és egyházi szokások szerint, a család kívánságának megfelelően bonyolítjuk le a temetéseket. A szertartás időpontját egyeztetjük az illetékes egyházakkal, szónokokkal.

Fontos!

Amennyiben hozzánk fordul, átvállaljuk a kórházi ügyintézést, a halotti anyakönyvi kivonat beszerzését és az özvegyi nyugdíj igénylését.